Fagforening varsler strejke og arbejdsnedlæggelse

En strejke er sandsynligvis under opsejling hos Tesla i Sverige. Fagforeningen IF Metall varsler alle ni værksteder omkring strejke og total arbejdsnedlæggelse.

“Vi er kommet dertil, hvor vi skal varsle om konfliktforanstaltninger”, siger Veli-Pekka Säikkälä hos IF Metall til Ekot.

Teslas værksteder vil strejke mellem torsdag og fredag ​​i næste uge, siger Ekot. Det er fagforeningen IF Metall, der har varslet totalstrejke på alle Teslas ni værksteder i Sverige. Årsagen er, at Tesla nægter at underskrive en overenskomst eller endda komme til forhandlingsbordet med fagforeningen.

“Vi er dér, hvor vi skal varsle om en mulig konflikt. Det betyder, at der vil være en total nedlukning på alle Tesla-værksteder i Sverige”, siger IF Metalls kontraktsekretær Veli-Pekka Säikkälä hos IF Metall.

Teslas svenske servicecentre ligger ni steder i Sverige; Upplands-Väsby/Stockholm, Segeltorp/Stockholm, Uppsala, Umeå, Malmö, Mölndal/Göteborg, Hisings-Backa/Göteborg, Norrköping och Örebro. Alle 120 medarbejdere bliver lockoutet og det bliver dermed umuligt for kunderne at få repareret deres Tesla, oplyser IF Metall.

Det betyder, at der vil være en total arbejdsnedlæggelse på alle Tesla-værksteder. Det er en strejke, og det er nødvendigt, fordi vi ikke er nået til enighed, og modparten ønsker ikke at diskutere situationen, siger Veli-Pekka Säikkälä hos IF Metall.

Konflikten kan gå hen og eskalere ved, at leverandører og partnere til Tesla bliver taget ud i sympatiforanstaltninger som strejker og blokader.

About Author

Kategorier