Er dit værksted certificeret for om en uge lukkes der for adgangen

Er dit værksted klar til morgendagens krav. I den kommende måned træder SERMI i kraft, hvilket sker 1. februar 2024. Det betyder, at du som værksted skal certificeres, hvis du vil tilgå bilernes sikkerhedskomponenter såsom kodning af nøgler og startspærre, da der fra 1. februar er lukket for adgangen, for alle der ikke er certificeret.

Det har været et langt forløb med SERMI, der har været udskudt i flere lande, men nu træder ordningen snart i kraft. Det er et EU-krav, og det er såvel værkstedet som den enkelte mekaniker, der skal certificeres.

Fra den 1. februar 2024, skal du være SERMI-certificeret, hvis du vil arbejde med bilernes tyverirelaterede komponenter.

Hvad er dækket af SERMI?

Der findes ikke et klokkeklart svar på dette spørgsmål. Det er op til de enkelte bilmærker, at sætte grænserne for, hvad de inkluderer i listen over tyverirelaterede komponenter.

For alle mærker kræver det dog en SERMI-certificering, at få lov at arbejde med nøgler og startspærrer, og så kan listen være længere afhængig af bilmærket.

Du kan blive certificeret i Danmark hos Teknologisk Institut, Treffco AB eller Kina. Disse kaldes CAB’s og har en særlig akkreditering – en akkreditering, som fås via DANAK.

About Author

Kategorier