Den sorte svane er med til at fremskynde licensordning for leasingselskaber

Det helt stort samtale emne i denne uge er TV2-dokumentaren, ‘Den sorte svane’, der bl.a. viser hvordan advokater, bandekriminelle og lyssky leasingselskaber arbejder sammen om omfattende og alvorlig kriminalitet, og det kalder blandt andet akut på en licensordning for leasingselskaber. Det er budskabet fra De Danske Bilimportører, der bakker op om Regeringens bandepakke fra sidste år, som indeholdt flere gode initiativer.

”Politikerne har længe vidst, at leasingselskaber bruges af rocker-bande miljøer til svindel. Det har stået i adskillelige rapporter fra Politiet, og branchen har længe forsøgt at råbe op om problemet. Vi mangler at se konkrete initiativer, der effektivt lukker ned for disse aktiviteter, som fx en licensordning for leasingselskaber” siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

Regeringen har varslet, at man vil se på en licensordning for leasingselskaber, men har endnu ikke fremsendt forslag til, hvordan licensordningen skal skrues sammen. De Danske Bilimportører anbefaler, at licensordningen bruger alle de virkemidler der skal til, for at holde kriminelle ude af branchen. Vigtige dele hertil er skærpede kapitalkrav, skærpede tilsynskrav og en fit and proper vurdering for bestyrelse og direktion.

”Det er naturligt, at der stilles krav til leasingselskaber på samme måde, som der stilles krav til banker og pengeinstitutter, så alle og enhver ikke bare uden videre kan oprette et leasingselskab. Licensordningen kan sættes sammen på flere måder, men det vigtigste er, at barren sættes højt, så der bliver ryddet ud i alle de brodne kar,” siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

De Danske Bilimportører opfordrer Regeringen til at komme i gang, så vi kan få ryddet ud i de fordækte selskaber, som ødelægger det for resten af branchen.

About Author

Kategorier