Danmarks billigste 7- personers bil er nu landet

Nu kan danskerne endelig købe hybridversionen med automatgear og 140 hk – Danmarks billigste 7- personers bil Dacia Jogger.

Det er mere end et år siden, at Dacia Jogger hybrid blev lanceret i resten af Europa. I dag står den for cirka 25 % af Jogger salget. Herhjemme har det været lidt af en lang fødsel at få den på modelprogrammet, men nu er det lykkedes.

Den kommer kun i en udstyrsversion – nemlig den højest udstyrede, der i Dacia lingo hedder Extreme. Her er der alt hvad hjertet begærer af udstyr. Lige fra nøglefri adgang, klimaanlæg, elspejle og naturligvis et look, der er lidt ud over det normale.

Kernen i den nye Jogger Hybrid er motoren og teknologien, der er hentet på Renault-lageret og allerede findes i mere end 300.000 Renault biler, blandt andet i Captur og Clio og i øvrigt vil kunne genfindes i den kommende Dacia Duster. Så det er en bil og en teknologi, der har bevidst sit værd og sin driftssikkerhed. Helt som man forventer af et Dacia produkt.

143 harmoniske hestekræfter

Motoren er som sagt hentet hos Renault, og er en fire cylindret 1.6 liters motor, der kombineret med elmotor, yder i alt 143 hk. Der er altså tale om en opgradering i forhold til den tre cylindrede 110 hk motor, der indtil nu har været eneste motorversion i Dacia Jogger. Men ikke alene får Jogger 33 hk mere, den er i sagens natur, når vi taler om hybrid, også udstyret med en automatgearkasse.

I forhold til Tce 110 versionen er brændstofforbruget i hybridversionen reduceret. Hvor den normale Jogger kører omtrent 17 km/l er hybridversionen nøjsom og kører 20,4 km/l. Det skyldes blandt andet, at Jogger hybrid altid starter på el, og i bykørsel kører op til 80 % af tiden på elmotor. Det giver op til 40 % besparelse i brændstofforbruget ved bykørsel sammenlignet med en sammenlignelig konventionel benzinmotor.

Hybridteknologien, der som sagt er gennemprøvet hos Renault, har et batteri på 1,2 kWh, der er koblet til en 1.6 liters motor på 94 hk og to elmotorer, der i tilsammen yder 49 hk. Batteriet er i øvrigt placeret, hvor man normalt har reservehjulet, så det ikke optager plads for passagerer eller bagage.

Selvom Jogger ikke er en familieraket, er der alligevel kommet mere respons, når man accelererer. Hvor den 110 hk TCe version skulle bruge 11,2 sekund for at komme fra 0-100 km/t, nøjes hybridversionen med 9.8 sekunder. Samtidig gør den kombinerede brug af el- og benzinmotor, at den, især ved acceleration, opleves mere støjsvag.

Med en ny hybridteknologi introduceres også et nyt instrumentlayout med 7-tommers TFT-skærm, helt digitalt og som man igen kender det fra blandt andet Renault Clio og Renault Captur.

Samme plads og funktionalitet

Ser man den nye Dacia Jogger køre forbi, er det ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det – at her kører en hybrid. Alt lige fra udseende til bagage-og personplads er identisk.

Det vil sige, at længden er 4.55 meter – hvilket gør den til den længste Dacia i modelrækken og den fås udelukkende som 7- personers version.

Dacia Jogger har en akselafstand på hele 2.9 meter og en frihøjde på 200 mm. Det betyder, at bilen nemt rummer op til syv personer. De to bagerste sæder er individuelle og kan foldes ned eller tages helt ud. Gør man det har man plads til 708 liter bagage. Folder man også 2 sæderække ned, har man plads til hele 1819 liter bagage.

Fralægningsplads og sikkerhed

Da Jogger jo er en rigtig familiebil, skal der jo også være en masse fralægningsplads – og det er der. 24 liter i kabinen, der også rummer op til seks kopholdere.

Har man brug for at transportere ting på taget, fås Jogger med den smarte tagræling, der enkelt kan transformeres til tagbøjler, som klarer 80 kilo vægt.

Førersædet er højdejusterbart, og rattet kan både justeres i dybden og i højden, så man kan finde den optimale kørestilling.

Jogger er bygget på den fælles CMF-platform som blandt andet også Renault Captur bygges på. Det betyder, at seks airbags er standard ligesom en lang række aktive sikkerhedssystemer. Blandt andet er der Emergency Breake Assist, der fungerer via en radar foran, der hele tiden måler afstanden til den forankørende. Dette system er aktivt mellem 7- 170 km/t ved kørende køretøjer og fungerer mellem 7-80 km/t for køretøjer, der holder stille. Desuden er der blind vinkel assistent som er aktiv mellem 30-140 km/t.

Dacia Jogger hybrid ligger på en pris der hedder 299.990 kr. og kan allerede nu ses, prøvekøres og købes hos landets 31 autoriserede Dacia forhandlere.

About Author

Kategorier