Bridgestones Potenza Sport A er produceret med 55 % genbrugte og genanvendelige materialer

Bridgestone lancerer nu sit første masseproducerede dæk – Potenza Sport A – produceret med 55 % genanvendte og vedvarende materialer med certificering fra ISCC PLUS, (1), en certificeringstandard, som skal øge transparens og sporbarhed af alternative råvarer gennem hele forsyningskæden.

Bridgestone Potenza Sport A dækket leverer enestående sikkerhed og kontrol til bilisten og opnår EU-label A for vejgreb på våd vej. Dækket leverer også klassens bedste energieffektivitet og en udvidet rækkevidde med EU-label A i rullemodstand.

Potenza Sport A er udviklet med ENLITEN-teknologi for at forbedre dets bæredygtige egenskaber (2) uden at gå på kompromis med sikkerhed eller ydeevne og fungerer, som alle Bridgestones dæk, til elbiler og fossil-biler.

Dækket er produceret med 35 % ISCC PLUS-certificerede vedvarende materialer som naturgummi og biologisk baserede polymerer (1) og 20 % ISCC PLUS-certificerede genbrugsmaterialer, blandt andet gummigranulat og genanvendt carbon black, som udvindes i processen, når dæk kasseres, samt restprodukt fra risskaller, lignin og zinkoxid. (1)

“Bridgestone Potenza Sport A er et godt eksempel på Bridgestones innovationsevner og engagement i bæredygtighed. Det markerer endnu en vigtig milepæl frem mod at bruge 100 % bæredygtige materialer i vores produkter inden 2050 og derefter. Vi er stolte af at masseproducere et dæk, der indeholder så høj en procentdel af ISCC PLUS-certificerede genbrugte og genanvendelige materialer for at fremme cirkulær innovation, (1)” siger Steven De Bock, vicepræsident for Original Equipment hos Bridgestone EMEA. (2)

Bridgestones Potenza Sport A dæk er ikke et pilotprojekt. Dækket er udvalgt af Audi som originalt udstyr til deres nye e-tron GT (3). Det nye Bridgestone dæk er nu et globalt OE-anerkendt dæk, som gik glat gennem Audis test, og leverer den høje ydeevne, sikkerhed og bæredygtighed, som er påkrævet af en kraftfuld bil som Audi e-tron GT.

Bridgestone Potenza Sport A er udviklet i Europa og vil blive produceret på Bridgestones fabrik nær Rom i Italien, som i 2022 opnåede ISCC PLUS-certificering. Roma-fabrikken er også ISO 50001-certificeret til effektiv energistyring, og hele anlæggets dækproduktion er 100 % elektrisk med elektricitet fra vedvarende kilder. (4)

___

  1. De 55 % er udregnet ved hjælp af en udregning fordelt over hele værdikæden, som ISCC PLUS benytter.

  2. Bridgestone omtaler bæredygtige materialer som dem, der:

– kommer fra ressourcer med en kontinuerlig forsyning

– kan bruges som en del af virksomheden på længere sigt og

– have en lav miljømæssig og social påvirkning over deres livscyklus fra indkøb til bortskaffelse.

  1. Leveres i 265/35 R21 101XL Y (front) og 305/30 R21 104XL Y (bagerst)

  2. Med oprindelsesgaranticertifikater

About Author

Kategorier