XPENG og Volkswagen udvider sit samarbejde

XPENG og Volkswagen Group har indgået en aftale om at udvikle førende E/E-arkitektur til alle lokalt producerede køretøjer. Det første køretøj udstyret med denne fællesudviklede E/E-arkitektur forventes at gå i produktion inden for cirka 24 måneder. Volkswagen Group og XPENG vil samtidig udforske yderligere samarbejdsmuligheder for at udvide anvendelsesområdet for den fællesudviklede E/E-arkitektur.

Aftalen bekræfter begge parters forpligtelse til at udvikle en avanceret E/E-arkitektur baseret på Volkswagens China Main Platform (CMP) og Modular Electric Drive Matrix (MEB) platform. Samarbejdet markerer en hurtig fællesudvikling i Kina og åbner muligheder for yderligere samarbejde om E/E-arkitektur.

XPENG og Volkswagen har etableret projekthuse i Guangzhou og Hefei, hvor ingeniører fra begge parter arbejder tæt sammen for at fremskynde udviklingen af E/E-arkitektur. Dette tætte samarbejde sikrer, at det første køretøj udstyret med den fællesudviklede E/E-arkitektur kan gå i produktion inden for cirka 24 måneder.

Under aftalen vil XPENG og Volkswagen aktivt udforske yderligere samarbejdsmuligheder for at udvide anvendelsesområdet for den fællesudviklede E/E-arkitektur. Begge parter anerkender potentialet for at gentage og styrke dette samarbejde.

Xiaopeng He, formand og administrerende direktør for XPENG, udtaler: “Samarbejdet om E/E-arkitektur markerer den tredje store milepæl inden for et år i vores langsigtede strategiske partnerskab med Volkswagen Group. Den opbyggede tillid mellem Volkswagen og XPENG, sammen med ingeniørernes dedikation, har ført til hurtige fremskridt og betydelige synergieffekter. Jeg ser frem til at udvide vores teknologiske samarbejde og styrke vores strategiske partnerskab.”

Ralf Brandstätter, medlem af bestyrelsen for Volkswagen AG for Kina, siger: “Den hurtige fremgang i samarbejdet mellem Volkswagen Group og XPENG understreger det store potentiale i dette partnerskab. Med den fællesudviklede E/E-arkitektur, hvor begge parter bidrager med deres teknologiske ekspertise, tager vi nu det næste skridt sammen. Dette projekt markerer også en vigtig milepæl i vores ‘i Kina for Kina’ strategi, med fokus på kinesiske kunder og teknologiske innovationer. Fra 2026 vil alle elbiler fra Volkswagen i Kina være udstyret med denne kraftfulde og effektive arkitektur.”

Hvad er E/E-arkitektur egentlig?

E/E-arkitektur (Elektrisk/Elektronisk arkitektur) refererer til den samlede struktur og design af de elektriske og elektroniske systemer i et køretøj. Det omfatter integrationen af hardware, software, netværkskommunikation og ledningsnet, der til sammen styrer og koordinerer en lang række funktioner i bilen. Disse funktioner kan spænde fra basale operationer som lys- og klimaanlæg til avancerede systemer som motorstyring, sikkerhedsfunktioner, infotainment og førerassistentsystemer.

E/E-arkitekturen er afgørende for moderne køretøjers funktion, da den muliggør integration og samspil mellem en bred vifte af teknologier og funktioner, der forbedrer køretøjets ydeevne, sikkerhed, komfort og brugeroplevelse. Med fremkomsten af nye teknologier som automatiseret kørsel, elektriske drivlinjer og avancerede førerassistentsystemer bliver E/E-arkitekturen stadig mere kompleks og central for køretøjsdesign og -produktion.

About Author

Kategorier