Niels Vrist Bertelsen, CEO I Nic. Christiansen Gruppen.

Underskrift på plads for overtagelse af importen af Ford i Danmark

I slutningen af 2023 offentliggjorde Nic. Christiansen Gruppen A/S og Ford Motor Company et gensidigt ønske om at lave en aftale, hvor den Kolding-baserede bilkoncern skulle overtage importen af Ford i Danmark.

Nu er forhandlingerne afsluttet, og der er underskrevet en kontrakt, som betyder, at Nic. Christiansen Gruppen forventeligt fra primo 2025 skal stå for at importere og distribuere det populære amerikanske brand Ford i Danmark – forudsat at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen godkender handlen.

Det vækker stor glæde hos Niels Vrist Bertelsen, der er administrerende direktør i Nic. Christiansen Gruppen,

”Vi er selvfølgelig meget tilfredse med, at vi nu er nået til enighed og har underskrevet en endelig aftale med Ford Motor Company. Vi er stolte af, at Ford viser os denne tillid, og samarbejdet er en milepæl i Nic. Christiansen Gruppens lange historie. Aftalen med Ford understreger vores store vækstambitioner og strategiske fokus på at udvide forretningen, vi har i Nic. Christiansen Gruppen,”
siger Niels Vrist Bertelsen til AutoNews Business.

Samtidig ser Niels Vrist Bertelsen frem til at kunne tilbyde Fords mange populære biler til danskerne, som altid har haft en stor begejstring for det ikoniske brand, der blev stiftet af Henry Ford i 1903 og er blevet forhandlet i Danmark i mere end 100 år.

”Ford er et af de mest kendte og traditionsrige bilmærker i hele verden og har også en meget stærk historik i Danmark, og vi har store forventninger til samarbejdet. Ford er i fuld gang med omstillingen til elektriske biler, har en række spændende modeller i porteføljen og endnu flere på vej. Samtidig er Ford markedsledende inden for erhvervsbiler, og det er et område, som vi ser frem til at styrke endnu mere i Nic. Christiansen Gruppen,” siger Niels Vrist Bertelsen.

Hos Ford Motor Company er Jon Williams, General Manager Ford Blue & Model e Europe, ligeledes tilfreds med, at man fremover skal køre parløb med Nic. Christiansen Gruppen på det danske marked.

”Vi er begejstrede for, at vi har indgået denne aftale med Nic. Christiansen Gruppen. Vi glæder os til at arbejde sammen med en af Danmarks mest markante og erfarne importører, som har et indgående kendskab til markedet og ved, hvad der skal til for at skabe succes. Derfor er vi overbeviste om, at Nic. Christiansen Gruppen er den helt rigtige partner til at styrke Fords position i Danmark,” siger Jon Williams, General Manager Ford Blue & Model e Europe til AutoNews Business.

Nic. Christiansen Gruppen overtager ejerskabet af Ford Motor Company A/S, som fortsat vil være det selskab, som står for importen og distributionen på det danske marked. Hos Ford Motor Company A/S vil Frank Skjærbæk Pedersen fortsat stå i spidsen som landechef.

About Author

Kategorier