Renault realiserer ambitiøst projekt

Renault har netop offentliggjort opstarten af forretningsenheden Ampere. En selvstændig enhed i Renault Group, der udelukkende fokuserer på udvikling og produktion af elbiler. 

Forrige år kom Renault Megane E-TECH Electric, og om få måneder lanceres Renault Scenic E-TECH Electric. Begge biler, der rammer lige ned i det europæiske marked. og som lover særdeles godt for fremtiden.

En fremtid, hvor Renault vil producer en mio. elbiler i 2023 fra fire fabrikker i det nordlige Frankrig, der tilsammen går under betegnelsen ElectriCity.

Ampere vil have mere end 11.000 ansatte, hvoraf 35 % alene vil være ingeniører, der skal virkeliggøre missionen om at blive en af Europas ledende elbilsproducenter med fokus på biler de europæiske forbrugere kan betale.

Allerede fra start er det planen at producer 400.000 elbiler om året – hvilket er en markant stigning i forhold til sidste år, hvor produktionen af Renault Megane E-TECH Electric og Kangoo E-TECH tilsammen nåede 50.000 styks.

Batterierne til de mange elbiler vil blandt andet blive leveret af den franske virksomhed VEKOR, der har en gigafabrik nær Ampere fabrikkerne. Allerede i 2026 er det planen at producere 600.000 elbiler og altså en mio. i 2031.

Blandt de nye produkter, der skal sikre den store produktion, er udover Renault Megane E-TECH Electric og Scenic E-TECH Electric også den kommende supermini Renault 5, der lanceres næste år og Renault 4, der er planlagt til 2026.

De store ambitioner om øget produktion går hånd i hånd med ambitionen om at sænke produktionsomkostningerne betydeligt. Fra 2027 forventes det at produktionsomkostningerne falder med 40 %, hvilket blandt andet skyldes øget effektivitet. Det er målet at kunne producere en elbil på omkring 10 timer.

Ud over Renault er der også andre, der har investeret i Ampere. Blandt andet har Nissan garanteret investeringer på 600 mio. euro og Mitsubishi, der er en del af Alliancen, investerer 200 mio. euro. Derudover vil også Qualcomm – der producerer mikrochips investere i Ampere.

About Author

Kategorier