Ny dansk tendens forventer øgning på 100 taxaer

Flere og flere vælger en såkaldt partytaxa i natteliver, der er en taxa med partylys, musikanlæg samt mulighed for at nyde medbragte drikkevarer. Alene i årets første tre måneder er antallet af partytaxaer i Dantaxi, der er Danmarks største taxaselskab, steget med 20%. Selskabets kommercielle direktør forventer 100 partytaxaer klar til festivalsæsonen.

Årsagerne til populariteten er flere, lyder det fra selskabet; men at gøre transporten til en del af festoplevelsen kombineret med nem adgang til bestilling nævnes som to vigtige faktorer:

For vognmand Awais Mirza begynder bestillingerne på kørsel i hans to party-taxaer allerede at strømme ind fredag eftermiddag. Især inden for det seneste års tid har han bemærket en stigende efterspørgsel efter det nicheprodukt, som taxiselskaberne har tilbudt i en årrække, nemlig kørsel med partytaxa.

Kunderne deler videoer under kørslen.

Awais Mirza mener, at der er flere årsager til populariteten, herunder ønsket om at gøre transport med taxa til en del af festoplevelsen og samtidig skabe sjove og flotte party-videoer på de sociale medier:

– På næsten alle mine partykørsler oplever jeg, at mine kunder enten snapper, laver et Instagram-opslag eller en video på TikTok, hvor de deler oplevelsen med deres venner, siger han og fortsætter: – Når der skal festes, betyder det ikke så meget for kunderne at bruge 150 kr. ekstra på en partytaxa. De føler, at pengene er godt givet ud og tilkendegiver, at de også næste gang vil vælge en partytaxa.

Tramper i takt til musikken

På spørgsmålet om hvad præcis det er, som kunderne betaler ekstra for, forklarer Awais Mirza, at konceptet med partytaxaer har været kendt i en årrække, og kunderne får en anderledes og sjovere køretur ikke ulig den, der tilbydes i de store party- eller barbusser – men til en brøkdel af prisen:

– Kunderne får tre ting for det merbeløb en partytaxa koster: Partylys, musikanlæg med musik efter eget valg, samt muligheden for at nyde medbragte drikkevarer. Jeg kan dog ikke tilbyde et dansegulv eller en røgmaskine, griner Awais Mirza og fortsætter, – men feststemningen er omtrent den samme som i de store partybusser. Hos os koster det bare 150 kroner plus taxametertakst, mens en partybus nemt kan løbe op i 5-6.000 kroner bare for en enkelt time. Kunderne kan altså ikke danse eller stå op under kørslen, men så tramper de i stedet for i takt til musikken, og det synes jeg egentlig er lidt hyggeligt, fortæller han.

Forventer 100 partytaxaer på gaden til den kommende festival-sæson

At vognmand Awais Mirza mærker en tiltagende efterspørgsel på partytaxaer er noget, som Kommerciel direktør i Dantaxi, Vibeke Wolfsberg, kan bekræfte. Hun forklarer, at selskabet alene i år har fået 20% flere partytaxaer på gaden, hvilket bringer det samlede antal partytaxaer i Dantaxi op på 83. – Vi oplever en stigende interesse blandt vores vognmænd for at udstyre deres taxaer
som partytaxaer, og jeg ville ikke blive overrasket, hvis vi når over hundrede partytaxaer, inden festivalsæsonen til sommer sætter ind, udtaler Vibeke Wolfsberg, og hun fortsætter: – Partytaxa-konceptet er blevet et hit for vores kunder, hvilket jeg vurderer blandt andet skyldes, at det er blevet nemt at bestille partytaxa med vores app.

Om partytaxa

På hverdage ligner og fungerer partytaxaen som en helt almindelig taxa, men i weekenden ændrer den karakter og giver kunderne mulighed for en festlig atmosfære, komplet med partylys og musikanlæg.

En partytaxa har plads til op til otte passagerer. Den kan bestilles hos Dantaxi via selskabets app eller på telefonnummer 48 48 48 48. I weekenderne, især i de mest travle tidsrum, anbefales det at forudbestille i god tid. Prisen for en partytaxa er 150 kr. ud over den almindelige takst.

Dantaxi har partytaxaer kørende hver weekend i hele Region Hovedstaden samt i følgende byer:

Greve
Horsens
Kolding
Køge
Silkeborg
Sønderborg
Vejle
Viborg
Aarhus
Aalborg

About Author

Kategorier