Mester hos CarPeople Nyborg gør sit til at nedbryde fordomme i værkstedsbranchen

Stolt mester ved CarPeople Nyborg; skal din næste elev være en kvinde? Stine Grønholt begyndte sin læretid med 11 måneders skolepraktik, efter at have søgt næsten 300 lærepladser uden held. Det er velkendt, at det kan være en udfordring at finde en læreplads i branchen, men især som ung kvinde i et traditionelt “mandefag” stod Stine over for store fordomme og barrierer.

En af de steder, Stine søgte, var hos CarPeople Nyborg. Jens Hansen, indehaver af CarPeople Nyborg, indrømmer ærligt, at han, som mange andre, havde nogle fordomme om at ansætte en kvindelig elev. Dog så han i Stine en dygtig og kompetent lærling, så han besluttede at give hende en chance i en praktik i første omgang. Det viste sig, at det slet ikke var så kompliceret som forventet at have en kvindelig elev.

Udfordringen med omklædning kunne let løses ved, at Stine mødte ind lidt tidligere eller senere end de andre, og hun kunne få adgang til omklædningsrummet uden besvær. Alle blev tilfredse, uden at det krævede omfattende ombygninger.

Efter blot en uges praktik ved CarPeople Nyborg var Jens mere end klar til at ansætte Stine på en læreplads.

Jens har drevet sin virksomhed i 40 år og altid haft lærlinge. Han fortæller, at at have Stine som lærling ikke var anderledes end at have andre elever. Fysikken spillede ikke en større rolle end med de unge mænd, han tidligere har ansat, og Stine har aldrig haft brug for særlige hensyn. ”Det viste sig at det slet ikke er så kompliceret, som jeg troede, at have en kvindelig elev. Jeg er utrolig stolt af hendes præstationer og ser frem til at have hende som en del af vores hold i fremtiden” fortæller Hansen.

Stine viste sig at være en exceptionel elev, og hun har nu afsluttet sin svendeprøve med et flot 12-tal og er klar til at blive udlært ved årets udgang. Hendes fremtid fortsætter hos Jens i Nyborg, og hun har også sagt ja til at blive en del af den store marketing- og uddannelseskampagne ”Tun Din Fremtid”. Kampagnen har til formål at tiltrække flere unge til mekanikerfaget, og Stine vil være ambassadør for mekanikeruddannelsen. Hun vil besøge skoler og inspirere eleverne til at vælge denne spændende vej.

Det glæder os at dele denne inspirerende historie fra et af vores CarPeople-værksteder. Det er altid en fornøjelse at høre fra en stolt mester, der har haft succes med at bryde stereotype grænser og skabe lige muligheder i branchen. Stine Grønholt er et strålende eksempel på, hvordan dedikation og talent trumfer traditioner.

Kædechef fra CarPeople-kæden, Finn Thomsen, giver sit besyv med: “Stine Grønholt’s rejse som lærling hos CarPeople Nyborg er et skoleeksempel på vores kædes værdier og troen på lige muligheder i mekanikerbranchen. I en branche, der generelt skriger på mere arbejdskraft og flere dygtige hænder, giver det god mening at slå et slag for at invitere kvinderne ind i. Mens mekanikerfaget traditionelt har været domineret af mænd, ser vi en stigende tilstrømning af kvinder. Vi ser, at der er flere unge kvinder end tidligere, der aktivt vælger at uddanne sig som mekanikere og autolakerere. Vi er glade for at se den udvikling, og vi er overbeviste om, at det er med til at berige vores branche. Det kræver dog også at der er flere som Jens, der helt generelt tager et ansvar for at oplære den næste generation af mekanikere – uanset køn”

About Author

Kategorier