Investering på over 13 milliarder danske kroner

AutoNews Business har været en tur i Køln for at være tilskuer til en ny en ny æra med masseproduktionen af den nye Ford Explorer. Med en investering på mere end 13 milliarder kroner er den historiske fabrik forvandlet til en højteknologisk fremtidsfabrik, der skal producere en ny generation af Fords elbiler.

Fords 100 procent elektriske SUV, Ford Explorer, ruller som den første bil af samlebåndet på ’Ford Cologne Electric Vehicle Center.’ Ford Explorer kombinerer den amerikanske arv med tysk teknik, da bilen er Fords første 100 % elektriske personbil, der er produceret i Europa – og til Europa.

Den historiske fabrik blev grundlagt i 1930 og har gennemgået en omfattende forvandling, så den i dag er en topmoderne fabrik, der kan producere elbiler til Fords europæiske kunder. Det er desuden også her på fabrikken, at Ford vil producere den næste elbil i rækken senere på året – en sports crossover, der afsløres inden længe.

– Det er intet mindre end imponerende at opleve, hvordan vores fabrik i Køln fra 1930 er blevet ombygget til en højteknologisk fremtidsfabrik. Med masseproduktionen af vores elektriske Explorer, markerer vi en helt ny æra for Ford i Europa, siger Kieran Cahill, Vice President, Manufacturing, Ford Europe and International Markets Group til AutoNews Business.

Med en imponerende rækkevidde på op til 602 km, markant design, masser af udstyr som standard, fede features og virkelig skarpe priser, er det svært ikke at være positivt indstillet overfor den nye Explorer.

Det var en oplevelse at være tilskuer fra sidelinien til at karosseriet fik en tur i det store “badekar”.

About Author

Kategorier