Fire erfarne Toyota-forhandlere fusionerer for en endnu stærkere fremtid

Endnu en fusion har set dagens lys. Autohallen A/S, Børge Pedersen Automobiler A/S, Frimann Biler A/S og Niels & Morten Petersen A/S går sammen for at skabe de bedste muligheder for størstedelen af Sjælland og øerne, idet de har underskrevet en bindende kontrakt om en fælles fremtid.

Sammenlægningen bringer fire veletablerede Toyota-bilhuse under ét tag. Fællestrækket er et stærkt DNA af en dygtig og stabil medarbejderstab med en solid relation til kunderne, skabt gennem generationer. Denne forankring er fundamentet for bilhusenes tilstedeværelse i dag, og med lokationer, der omfavner Kalundborg, Holbæk, Slagelse, Ringsted, Næstved, Køge, Nykøbing F. og Maribo, etablerer fusionen sig som en central aktør i et udstrakt geografisk område, til fordel for både bilejerne og de lokale samfund.

Fordelagtig fusion

Drivkraften bag fusionen er at skabe nye muligheder for yderligere specialisering. Alle fire forhandlere står i dag stærkt, fordi de har formået at operere i et foranderligt marked, og de er enige om, at vi endnu ikke har set det hele.Nye ejerskabsplatforme, en tsunami af elbiler og ny forbrugeradfærd kalder på udvikling inden for digitalisering samt et stort engagement på hele ESG-området (på dansk MSL, Miljø, Sociale forhold og Ledelse).

Toyota, verdens største mobilitetskoncern, står sammen med de fire forhandlere i et partnerskab, hvor alle er enige om, at denne fusion skaber de mest optimale betingelser for både bilejere og ansattes fremtidige behov og forventninger.

Lokal forankring

Trods størrelsen understreger forhandlerne, at den lokale forankring skal bevares.

”Vi er alle fortsat kundernes lokale og personlige Toyota-forhandler, og det er vigtigt for os at bibeholde den genkendelige form af vores fælles værdier om gæstfrihed, troværdighed og ordentlighed,” siger Roberto da Cruz, ejer af Autohallen A/S med forretninger i Kalundborg, Holbæk og Slagelse.

Der er også fokus på den interne proces i overgangen til den nye, store Toyota- konstellation. ”Vores medarbejderstab skal trygt og roligt lære hinanden at kende. Derfor sker sammenlægningen over tre år,” forklarer Morten Petersen, ejer af Niels og Morten Petersen A/S med forretning i Køge.

I 2024 fusionerer Autohallen A/S og Børge Pedersen Automobiler A/S som de første, mens Frimann Biler A/S slutter sig til i 2026. Endelig forenes alle bilhuse som én enhed, når Niels & Morten Petersen A/S i 2027 følger med. Allerede nu indleder forhandlerne en fælles udvikling på bestyrelsesniveau og fra 1. juli 2024 på ejerniveau.

”Fremover får vores kunder mulighed for frit at vælge mellem otte forskellige lokationer, hvor der samlet er en ressource på 170 erfarne og dedikerede Toyota- medarbejdere, alle med et naturligt fokus på bilejernes bæredygtige ejerskab,” påpeger Kim Frimann, ejer af Frimann Biler A/S med forretninger i Nykøbing Falster og Maribo.

”Vi påtager os ansvaret som værksted og stræber efter at forlænge bilernes levetid gennem den absolut bedste service”, supplerer Klaus Pedersen, ejer af Børge Pedersen Automobiler A/S med forretninger i Ringsted og Næstved.

About Author

Kategorier