Den nye Ford Explorer er kørt over målstregen i Nice efter en rejse gennem 27 lande, seks kontinenter og knap 30.000 tilbagelagte km – og så endda på ren el. Ford Explorer har dermed sat rekord, og er den første elektriske bil til officielt at nå jorden rundt.
En køreferie sydpå i bil har altid været et stort hit hos danskerne, og i de senere år har flere danskere da også taget turen mod sydens varme i en elbil. Forestil dig så, at køreturen ikke ender i Italien eller Spanien, men at du derimod fortsætter endnu længere endnu. Faktisk ender du med at bruge hele seks måneder på at nå 27 lande, seks kontinenter og knap 30.000 km – alt sammen i den elektriske Ford Explorer.
Det er eventyrer, Lexie Alford, der netop har klaret den vilde bedrift i Ford Explorer, der nu kan kalde sig den første elbil til officielt at nå jorden rundt1. Tilbage i september måned sidste år blev den verdensomspændende tur sparket i gang, og i dag, flere tusinde kilometer senere, blev turen afsluttet med en brag af en fest, da Lexie og Ford Explorer passerede målstregen i Nice.
Her blev Lexie Alford og Ford Explorer, i selskab med en konvoj bestående af nuværende og tidligere ikoniske Ford-modeller, hyldet for den imponerende bedrift og ikke mindst, at det nu er muligt for Fords kunder at bestille deres egen Ford Explorer til priser fra 299.990 kr.
Den ultimative prøve for Fords nye elbil
I løbet af de seneste seks måneder har den elektriske Ford Explorer ikke blot nået verden rundt, men den har samtidig stået overfor et væld af udfordringer undervejs i mødet med vidt forskellige lande, infrastrukturer og ikke mindst opladningsmuligheder. Der er blevet kæmpet med strømafbrydelser i Afrika, manglende opladningsmuligheder i Atacama-ørkenen i Chile, ufremkommelige veje, bjergpas og meget mere.
– Lexies rejse har været den ultimative test for vores Ford Explorer, der har været udsat for al slags vejr, udfordrende vejforhold og derudover også har skulle håndtere alle tænkelige opladningsscenarier, siger Martin Sander, General Manager, Ford Model e, og tilføjer:
– Denne bedrift er et stærkt symbol på Fords kampgejst og gåpåmod, og det er samtidig en bedrift, der ikke kun har været en test for os, men også en test af den globale opladningsinfrastruktur. At Ford Explorer på imponerende vis er kommet over målstregen i dag, beviser at man kan gøre lige, hvad man vil i den nye Ford Explorer, og det glæder vi os til, at vores kunder inden længe selv kommer til at opleve.
Lexie Alford sad bag rattet i en prototype af Ford Explorer, hvor hun blandt andet nød godt af kabinens fede features som et lækkert B&O premium audio system, massagefunktionen i førersædet, varme i forsæde og rat, den justerbare touchskærm og det stemmeaktiverede SYNC Move infotainment system, der alt sammen kommer som standard.
– På dette episke eventyr har jeg mødt så mange utrolige mennesker fra forskellige verdenshjørner, mens jeg har rejst gennem 27 lande bag rattet i Ford Explorer. Der er ingen tvivl om, at der også har været adskillige udfordringer, når man vælger at rejse sådan rundt i en elbil, siger Lexie Alford og tilføjer:
– Jeg vil for altid være stolt af den tillid, Ford har vist mig i forbindelse med at nå jorden rundt med Ford Explorer. Jeg havde et mål om at skrubbe til grænserne for, hvad der hidtil har været muligt i en elbil, og jeg er stolt af, at det er lykkedes, siger Lexie. Udover den imponerende bedrift i Ford Explorer, kan Lexie Alford bryste sig af endnu en rekord, da hun i forvejen er den yngste person til at besøge alle verdens lande.
I løbet af rejsen blev bilen opladt hele 105 gange med en række forskellige løsninger, der inkluderede alt fra en langsom 2,2 kw AC-opladning til DC-lynopladere.
En hyldest til Aloha Wanderwell
Med den verdensomspændende tur har Ford genskabt historien om Aloha Wanderwell, der for 100 år siden kørte verden rundt i en Ford Model T, som den første kvinde i verden.
Aloha Wanderwells rejse begyndte netop i Nice i Frankrig, og i løbet af sin rejse nåede hun ud i vilde afkroge af verdenen, hvor ingen vesterlændinge før havde været. Under rejsen stod hun overfor alverdens udfordringer, hvilket blandt andet betød, at hun måtte erstatte benzin med petroleum og anvende knuste bananer til at smøre de bevægelige motordele. Alt sammen i en alder af bare 16 år.
About Author
ANDRE ARTIKLER DER KAN HAVE RELEVANS FOR DIG
-
Nic. Christiansen Gruppen indvier idag NCG Huset med Arkitekturpris 2024 i hånden
-
Tidligere værkstedskædechef bliver servicechef hos Stenhøj
-
Ny uddannelse skal sikre leasingbranchen i kampen mod økonomisk kriminalitet
-
Et spring ind i fremtiden på årets Auto Awards 2024
-
Svenske Hedin Mobility Group overtager Iveco Danmark og opdeler selskabet i to enheder