Bliv klogere på månedens populæreste biler

Det går fremad med den grønne omstilning, hvilket sidste måneds bilsalg vidner om.
Andelen af elbiler er nemlig fordoblet og udgør nu næsten en tredjedel af nyregistreringerne. Kommende afgiftsstigninger kan dog sætte en kæp i hjulet på udviklingen i elbilsalget.

Sidste måned bød på 14.012 nyregistrerede personbiler, hvilket er en fremgang på 3,82 procent i forhold til samme måned sidste år. År til dato er der en klar forbedring af bilsalget, hvor antallet af indregistreringer er 12,45 procent bedre end samme periode i 2022.

”Vi glæder os over, at bilsalget år til dato ligger et godt stykke over markedet i 2022. Det ser ud til, at vi har undgået en opbremsning i efterspørgslen, som vi ellers frygtede ved årets start” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører til AutoNews Business.

Elbilssalget fordoblet i sidste måned

Der blev indregistreret 4.446 nye elbiler i sidste måned, hvilket er over en fordobling i forhold til samme måned sidste år, hvor der blev indregistreret 2.197 elbiler.

Maj blev dermed endnu en måned med fremgang i salget af elbiler, som i en lang periode er vokset måned efter måned. I løbet af 2023 er der kommet 19.815 flere elbiler på vejene og elbilerne udgør nu 5 procent af den danske bilflåde. Det er dog ikke sikkert, at den positive udvikling fortsætter:

”Elbilerne sælger godt i Danmark, da de får en lavere afgift end benzin- og dieselbiler. Vi er nervøse for udviklingen efter 2025, da elbilernes afgiftsfordel udfases hurtigt. Hvis den grønne omstilling af bilparken skal fortsætte i samme tempo, er det nødvendigt at holde afgifterne i ro,” siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

Der er indregistreret 1.507 plug-in hybridbiler i sidste måned. Det var 889 færre biler end sidste år ved samme tid. Dette betød dermed et fald i salget på 37,1 procent. Salget af plug-in hybrider har generelt været faldende over de seneste 12 måneder, hvor salget hver måned har været mindre end samme måned året forinden. Den faldende interesse for plug-in hybrider skyldes blandt andet, at tidligere favorable afgiftsfritagelser for plug-in hybriderne er under udfasning.

About Author

Kategorier