Virksomheder i Danmark viser stor interesse for solcelleanlæg

I Danmark har der igennem de seneste år været flere virksomheder, der har fået øje på mulighederne for at opsætte solceller på deres uudnyttede tagarealer. Det mærker de tydeligt hos Energi Fyn, hvor energiselskabets energirådgivere har travlt med at hjælpe virksomheder med at beregne besparelser og kortlægge kriterierne for den helt rette solcelleløsning.

Mulighederne for at investere i solceller er mange, og solceller kan gøre en stor forskel på bundlinjen. Det har fået et stigende antal virksomheder i og udenfor bil- autobranchen til at undersøge mulighederne for at udnytte deres tagarealer til at opsætte solceller og dermed få en lavere energiregning og en grønnere profil.

-Vores energirådgivere har travlt, og det er især spørgsmål omkring solceller, der fylder hos virksomhederne, fortæller Theis Riber Fjord, der er salgschef hos Energi Fyn til AutoNews Business.

Energi Fyns energirådgivere hjælper virksomheder med at få et overblik over deres energiforbrug og besparelsespotentialet ved investering i solceller.

-Vi hjælper virksomhederne med at få en optimal solcelleløsning, hvor der er balance mellem den økonomiske investering, energioptimeringen og miljøgevinsten. Vi kan også hjælpe med at sammenligne tilbud fra forskellige leverandører og sikre, at et tilbud på opsætning af et solcelleanlæg indeholder alle elementer. Alene siden årsskiftet har vi vurderet økonomi og CO2-udledningsreduktion på mere end 20 solcelleprojekter, forklarer Theis Riber Fjord.

Bundlinje og grøn profil

For mange virksomheder kan det give rigtig god værdi at installere et solcelleanlæg både økonomisk, men også for at styrke virksomhedens grønne profil, men ifølge Theis Riber Fjord er der flere ting, som det er vigtigt, at man som virksomhed er opmærksom på:

-Man skal for eksempel gennemgå virksomhedens tagkonstruktion, elinstallationer og tilslutningsmuligheder. Og så er det væsentligt at analysere virksomhedens elforbrug, så man får et korrekt dimensioneret anlæg, uddyber Theis Riber Fjord.

Med et korrekt dimensioneret solcelleanlæg ser vi ofte, at virksomheder kan dække mellem 80-100 procent af deres forbrug med egenproduceret strøm fra et solcelleanlæg.

-Egenproduceret strøm afregnes 1-1. Det betyder, at produceret strøm fra et solcelleanlæg erstatter indkøbte kWh inkl. afgifter, hvis virksomheden bruger strømmen, når den bliver produceret. Der kan derfor være en væsentlig besparelse fra dag 1, forklarer Theis Riber Fjord, der samtidig understreger, at man skal huske at vælge en produktionsleverandør, så man tjener penge på eventuel overskydende strøm fra ens anlæg.

Mere strøm fra solceller og vindmøller

Kapaciteten af energi fra solceller er tredoblet fra 2020 til 2023. Og tal fra Green Power Denmark viser, at i første halvår af 2024 overhalede grøn strøm fra vindmøller og solceller for første gang nogensinde el fra fossile brændsler i EU.

-Det er godt nyt, men også nødvendigt, da elforbruget stiger i takt med elektrificeringen i samfundet. Ifølge Green Power Denmark steg elforbruget i første halvår af 2024 med hele 8 procent. Hvis vi skal nå i mål med at firedoble elproduktion fra vindmøller og solceller på land frem mod 2030, så skal vi have fart på, lyder det fra Theis Riber Fjord, der opfordrer virksomheder til at tage fat i Energi Fyns energirådgivere og få en uforpligtende snak om mulighederne.

-Vores energirådgivning giver virksomhederne et faktabaseret beslutningsgrundlag, så de kan vælge det mest energioptimerende tiltag. Det kan være, at vi anbefaler solceller, men det kan også være, at andre energireducerende tiltag er mere velegnede, slutter han.

About Author

Kategorier