Salling Autogenbrug styrker sin CSR-profil

Virksomheden Salling Autogenbrug der er et traditionelt autogenbrug, som er anerkendt inden for genindvinding af restmaterialer og nedbringelse af restmaterialer har flere gange vundet en award til branchens prisuddeling Auto Awards i kategorien “Årets Autogenbruger” og sidste år vandt de i kategorien “Årets Bæredygtighedspris 2023”.

Virksomheden har igennem årene gennemført flere spændende initiativer og nu markeres en spændende udvikling for Salling Autogenbrug og erhvervslivet generelt igennem at styrke virksomhedens position som en ansvarlig og inkluderende arbejdsplads.

Salling Autogenbrug vil optimere sin CSR-profil og derfor har de ansat Gitte Tymm-Andersen som “trivselskollega” i en nyoprettet stilling, der skal fremme trivsel og social ansvarlighed blandt medarbejdere og samarbejdspartnere. Med en baggrund i arbejde med udfordrede unge, især dem med autismediagnoser og ADHD, bringer Gitte en unik ekspertise til virksomheden. Hun vil fokusere på at sikre et godt arbejdsmiljø og støtte virksomhedens sociale initiativer, særligt for at hjælpe unge med en tryg opstart på arbejdsmarkedet.

Ny rolle i en mindre virksomhed

Med kun 21 fastansatte er det usædvanligt for en virksomhed af Salling Autogenbrugs størrelse at have en dedikeret CSR-medarbejder. Dette skridt viser en stærk forpligtelse til social ansvarlighed og bæredygtighed, og ifølge indehaverne er det en god investering:

”Vi håber på et fortsat tæt samarbejde med kommunen, da vi jo ved at det også for dem både socialt og økonomisk er et vigtigt anliggende at hjælpe og støtte unge til at erhverve sig kompetencer og mod til uddannelse og arbejde” fortæller Lise Korsgaard til AutoNews Business, som sammen med sine to brødre driver Salling Autogenbrug. “Vi tror på at investering i social ansvarlighed vil komme os til gode både som firma og som samfund”

Praktik- og samarbejdsprogrammer skal øge trivslen og nedbringe ledigheden hos unge på kanten

Ud over de faste medarbejdere arbejder Salling Autogenbrug tæt sammen med lokale skoler og uddannelsesinstitutioner, herunder STU Skivefjord, hvor de unge elever kommer for at snuse til arbejdsmarkedet to dage om ugen. De får lov til at være fysisk aktive, bruge værktøj og maskiner, og i det hele taget udvikle sig.

Virksomheden tilbyder også ugentlige praktikker til folkeskoleelever, som en dag om ugen kommer ud i virksomheden som et nødvendigt afbræk i undervisningen. ”I seneste skoleår fik vi henvendelse fra fem forskellige folkeskoler, som alle havde en elev der gerne ville i praktik en fast dag hver uge og vi forventer kun efterspørgslen er stigende” forklare Lise Korsgaard, som en af grundene til at de har ansat en til opgaven. Ligeledes har Salling Autogenbrug et godt samarbejde med Jobcentret, blandt andet omkring at hjælpe borgere i afklaringsforløb.

Medarbejdere er virksomhedens stærkeste aktiv

Med ansættelsen af Gitte Tymm-Andersen håber ledelsen i Salling Autogenbrug på at styrke deres CSR-profil – både internt og eksternt. “Vi ønsker at udvikle vores medarbejdere som et stærkt team, der arbejder for at vækste Salling Autogenbrug på alle tre bundlinjer: den økonomiske, den sociale og den bæredygtige. For at opnå dette har vi brug for en nøglemedarbejder, der dedikerer sig til disse værdier hver dag,” siger Lise Korsgaard om ansættelsen af Gitte og slutter: ”Vores medarbejdere er vores stærkeste aktiv.”

”De grundlæggende værdier, der bygger på ordentlighed og ønsket om at gøre en positiv forskel for hinanden, gør Salling Autogenbrug til fantastisk sted at være. Her anerkendes hver enkelte person for sine ressourcer og indsats.” udtaler Gitte Tymm-Andersen

Ovennævnte er vigtigste grundlag for netop de opgaver som Gitte Tymm-Andersen som udgangspunkt kommer til at beskæftige mig med: HR- og mentoropgaver. Et arbejde som hun har mange års erfaring med og som stadig er det hun brænder for. Muligheden for at støtte og hjælpe mennesker til en afklaring ift. arbejdsmarkedet. Give unge en tro på sig selv og et springbræt til at finde mål i fremtidig uddannelse eller beskæftigelse og lignende opgaver. Et så vigtigt hjælpearbejde inkluderer selvsagt mange aspekter i personens liv og kræver tryghed og rummelighed i og fra omgivelserne. Som mentor kan Gitte nu facilitere og forsøge at styre processen, men det er virksomheden og dens ansatte som helhed der får projektet til at lykkes oplyser Timm-Andersen.

Salling Autogenbrug er helhjertet samarbejdspartner i CSR arbejdet i Skive Kommune og det glæder den nye kollega sig til at være en del af både på det personlige plan, men også ud fra det samfundsmæssige behov.

About Author

Kategorier