Få tips til opgradering af sikkerheden på din iPhone

I Danmark er vi vilde med iPhones og bruger dem til alt i privat regi, såvel arbejdsregi. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan du beskytter dem, og it-ekspert fra ESET Nordic Leif Jensen har en række tips til, hvordan du gør din iPhone mere sikker i din hverdag.

I takt med, at vores liv og arbejdsdag i stigende grad foregår på vores smartphones, er det vigtigere end nogensinde at sikre vores iPhones mod uautoriseret adgang og cyberangreb. En kompromitteret, eller mistet, iPhone kan føre til identitetstyveri, økonomiske tab og andre alvorlige konsekvenser.

”Det er vigtigt, at vi husker, at vores hverdag både er fysisk og digital, og i Danmark ligger en stor del af det digitale liv på vores iPhone,” siger Leif Jensen, it-sikkerhedsekspert fra ESET Nordic til AutoNews Business, og fortsætter:

”En iPhone er i sig selv ret sikker, men det er stadig vigtigt, at vi gør den så sikker som muligt, så vi ikke mister personlige data eller får stjålet vores identitet.”

Leif Jensen har et par generelle tips til, hvad du skal gøre for at sikre din iPhone.
– Du skal altid sikre, at din iPhone er opdateret til nyeste iOS-version.
– Hent kun apps fra App Store.
– Vær sikker på, at din iPhone altid låser, når den ikke bruges.
– Vær sikker på, at din iPhone jævnligt tager sikkerhedskopier, så du altid kan genskabe din iPhone,
skulle uheldet være ude.

Leif Jensen anbefaler også, at du gennemgår din iPhones indstillinger, så du er sikker på, at den er så sikker som muligt. Han har en liste med 10 indstillinger, der gør det mere sikkert at bruge din iPhone, og som gør det mindre sandsynligt, at du mister data og personlige informationer, skulle du miste din iPhone.

  1. Aktivér Face ID eller Touch ID: Sørg for, at Face ID (eller Touch ID på ældre modeller) er aktiveret for at sikre din enhed med biometrisk genkendelse. Gå til Indstillinger >Face ID og kode, og vær sikker på, at den er slået til her.
  2. Brug en stærk adgangskode: Vælg en stærk og unik adgangskode i stedet for en simpel 4-cifret kode. Gå til Indstillinger > Face ID & kode (eller Touch ID & kode) > Skift kode > Adgangskodeindstillinger.
  3. Aktiver tofaktorgodkendelse (2FA) for Apple ID: Gå til Indstillinger > [dit navn] > Login & sikkerhed > Tofaktorgodkendelse, og aktiver det for at tilføje et ekstra lag af sikkerhed til din Apple-konto.
  4. Begræns adgangen til kontrolcenter fra låseskærmen: Gå til Indstillinger > Face ID & kode (eller Touch ID & kode) og slå Kontrolcenter fra under Tillad adgang, når enheden er låst.
  5. Deaktiver automatisk udfyldning af adgangskoder: For at beskytte dine adgangskoder, kan du deaktivere automatisk udfyldning ved at gå til Indstillinger > Adgangskoder > Indstilling til adgangskode > Autoudfyld adgangskoder og loginnøgler og slå det fra.
  6. Aktivér ‘Find min iPhone’: Gå til Indstillinger > [dit navn] > Find > Find min iPhone, og sørg for, at det er aktiveret, så du kan finde din telefon, hvis den bliver væk eller stjålet.
  7. Deaktiver automatisk forbindelse til usikre WiFi-netværk: Gå til Indstillinger > WiFi, vælg dit netværk, og slå Forbind automatisk fra for usikre netværk.
  8. Brug VPN: For ekstra sikkerhed, især når du bruger offentlige WiFi-netværk, kan du aktivere VPN (Virtual Private Network) i Indstillinger > Generelt > VPN & Administration af enhed. (Kræver, at du har adgang til en VPN-forbindelse gennem en udbyder).
  9. Aktivér ‘Advarsel om svage adgangskoder’: Gå til Indstillinger > Adgangskoder > Sikkerhedsanbefalinger, og aktiver Find kompromitterede koder for at få besked om svage eller genbrugte adgangskoder.
  10. Begræns adgang til personlige oplysninger for apps: Gå til Indstillinger > Anonymitet & sikkerhed, og kontroller, hvilke apps der har adgang til dine kontakter, fotos, mikrofon osv. Deaktiver adgangen for apps, der ikke har brug for det.

About Author

Kategorier