En af Norges største bilforhandlere er gået konkurs

En af Norges største elbilforhandlere er gået konkurs i denne uge. Marcusbil, som var store på Tesla, BMW, Audi og Porsche. Årsagen er faldende værdi på elbiler.

– Desværre kom det til det punkt, at vi var nødt til at ansøge om konkurs, siger Bjørn Amundsen, administrerende direktør for Marcusbil, til E24.

AutoNews Business har netop skrevet om en konkurs tsunami på det svenske bilforhandlermarked.
Og når vi kaster et blik mod Norge, står det også svært til hos de norske bilforhandlere. Tirsdag i denne uge måtte Marcusbil kaste håndklædet i ringen, som var en af landets største elbilforhandlere, nu er de erklæret konkurs. Konkursen i hovedselskabet er indledt ved Ringerike, Asker og Bærum tingrett, oplyser E24. Marcusbil var en af Norges absolut største forhandlere af brugte Teslaer. Selskabet omsatte for 265 millioner kroner i 2022.

– Der har længe været advarselssignaler om dette. Bestyrelsen opdagede problemerne omkring nytår, og ledelsen blev udskiftet i et forsøg på at få overblik og potentielt redde virksomheden, siger Bjørn Amundsen, administrerende direktør for Marcusbil.

Teslas store prisnedsættelser i foråret er blevet beskrevet som “et blodbad” af Marcusbil.

Direktøren oplyser, at selskabet har cirka otte millioner norske kroner i gæld, plus 20 millioner i billån på lejebiler. På trods af at markedet for brugte biler har været stærkere i foråret, har selskabet ikke kunnet reddes. Tidligere er Marcusbils lokale selskaber Marcusbil Asker & Bærum AS og Marcusbil Sørlandet AS gået konkurs. Tidligere på måneden oplyste direktøren for Bilnytt, at “korthuset var ved at kollapse”.

En årsag til konkursen skal være brugte elbiler, der er blevet købt for dyrt. I Norge har Tesla foretaget massive prisnedsættelser i forsommeren. Ifølge Marcusbils direktør var det til sidst en af bankerne, der havde udlånt penge, som gjorde, at selskabet blev tvunget i konkurs.

– De var ikke så nemme at have med at gøre, siger han til DN.

Hvis du vil læse AutoNews Business artikel om den svenske konkurs tsunami for svenske bilforhandlere kan du klikke her: Konkurs Tsunami på 108 bilforhandlere i første halvår

About Author

Kategorier