X

Toyota og BMW styrker samarbejde på brint

I december 2011 indgik Toyota og BMW et teknologisamarbejde, der i mere end et årti har gjort betydelige fremskridt inden for både brændselsceller og sportsvogne. De deler en fælles vision om at realisere et brintbaseret samfund. Nu styrker de to mobilitetsgiganter samarbejdet for at accelerere den teknologiske innovation inden for brændselscellesystemer yderligere.

Som en del af det styrkede samarbejde vil Toyota og BMW således udvikle tredje generation brændselsceller og integrere disse i fremtidige bilmodeller fra begge virksomheder. Det vil dels give forbrugerne et større udvalg af brintbiler og samtidig understøtte overgangen til en mere brintdrevet transportsektor. Som første skridt planlægger BMW at lancere sin første masseproducerede brintbil i 2028.

Begge virksomheder ønsker at gøre brintdrevne køretøjer mere tilgængelige for forbrugerne. Det skal bl.a. ske ved at skabe synergier gennem samarbejde inden for udvikling og indkøb samt at reducere omkostningerne ved at sammenlægge drivlinjeenheder. Alt sammen med det formål om at øge efterspørgslen af både personbiler og erhvervskøretøjer med brændselsceller.

Samarbejde på tværs af industrier

Toyota og BMW mener begge, at samarbejde med ligesindede partnere på inden for samme industrier og på tværs af industrier er afgørende for etableringen af et brintbaseret samfund. Derfor vil de også arbejde tæt sammen med brintproducenter, distributører og operatører af brinttankstationer for at sikre en stabil brintforsyning og gøre grøn brint mere økonomisk tilgængeligt.

“Vi er glade for, at samarbejdet mellem BMW og Toyota er gået ind i en ny fase. I vores mangeårige partnerskab har vi fået bekræftet, at BMW og Toyota deler samme passion for biler, har åbent sind over for flere forskellige teknologier og en multiteknologisk tilgang til, hvordan man opnår CO2-neutralitet. Baseret på de fælles værdier vil vi styrke vores samarbejde, udvikle næste generations brændselscellesystemer og udbygge infrastrukturen med sigte på at realisere et brintbaseret samfund. Vi vil accelerere vores indsats sammen med BMW og partnere på tværs af forskellige brancher for at realisere en fremtid, hvor brintenergi understøtter samfundet,” siger Koji Sato, der er adm. direktør hos Toyota Motor Corporation.

“Det her er en milepæl i bilhistorien: Det første serieproducerede brintkøretøj, der tilbydes af en global producent af premium køretøjer. Drevet af brint og båret af ånden i vores virksomhed vil det understrege, hvordan teknologiske fremskridt former fremtidens mobilitet. Og det vil indvarsle en æra med betydelig efterspørgsel efter brintbiler,” lyder det fra Oliver Zipse, bestyrelsesformand for BMW AG.

“Vi vil accelerere vores indsats sammen med BMW og partnere på tværs af forskellige brancher for at realisere en fremtid, hvor brintenergi understøtter samfundet.”
Koji Sato, adm. direktør hos Toyota Motor Corporation

About Author