X

Danske bilforhandlere rider stormen af i Norden

AutoNews Business har i sidste uge bragt artikler om et hårdt marked, hvor bølgerne går højt for bilforhandlere i Norge og Sverige, hvilket du kan læse mere om nederst i denne artikel. Grundet omstændighederne hos vores nordiske naboer, har vi kigget på hvad udmeldingerne er hos diverse i branchen og deres syn på det danske hjemmemarked netop nu.

”Det er udfordrende tider for mange forhandlere. Vi ser konkurser, men ikke i et rekordantal. Måske er det fordi, det alligevel lykkes mange at sælge deres forretning og komme ud af det på et godt tidspunkt,” siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark til AutoNews Business.

”For vi oplever, at det er blevet rigtig svært at drive bilforretning i disse år, særligt for de forhandlere som har købt brugte biler, der har taget gevaldige prisdyk. Man kan selvfølgelig godt absorbere nogle enkelte prisdyk, men det bliver svært, når det bliver ved, og hvis bilerne svinger meget op og ned i pris, som de har gjort. Men heldigvis ser det ud til at have fundet et lidt mere stabilt leje nu”.

”Derfor er det også en fordel at have et varieret program af biler, både elbiler og fossile biler, så der er mere at vælge imellem for kunderne, og så man bedre kan absorbere prisdyk. Vi bruger meget tid ude hos vores medlemmer og opfordrer til, at man følger økonomien tæt og har styr på sin lageromsætning og marketingstrategi,” siger Gitte Seeberg.

Hos Mobility Denmark meldes der også positive takter i den danske bilbranche. ”Bilsalget holder et fint niveau i 2024. Det indikerer, at efterspørgslen efter nye personbiler fortsat er der, og vi forventer, at det tiltager fremmod årsskiftet, så 2024 bliver et fornuftigt bilår” siger Mads Rørvig, adm. direktør i Mobility Denmark.

I juli 2024 oplevede elbilerne en stor stigning sammenlignet med samme måned sidste år. I alt rullede 5.934 nye elbiler ud på vejene i juli 2024, hvilket svarer til en stigning på 69 procent i forhold til juli 2023. Elbilerne er nu de dominerende på salgslisten, idet de stod for 52 procent af de samlede nyregistreringer i juli 2024.

”Elbilen er nu blevet danskernes foretrukkende valg, når der skal købes ny bil. Hvis den udvikling skal fortsætte, er det vigtigt, at afgifterne på elbiler ikke stiger. Vi har set i andre lande, hvordan øgede afgifter på biler lægger en dæmper på salget” siger Mads Rørvig, adm. direktør i Mobility Denmark.

Direktør Jørgen Bomberg hos den danske brancheorganisation DBFU Dansk Bilforhandler Union udtaler til AutoNews Business: “Vi hører at nogle danske bilforhandlere også er presset, men markedet er stabilt nu. Der er fokus på indtjening, samt omsætningshastighed og de rette biler til de rigtige priser hos de danske brugtvognsforhandlere”.

Business-to-Business brugtbilsmarkedet i Danmark oplever stor aktivitet fremgår det fra den nordiske kommercielle direktør, Kenneth Vestergaard rapporterer om sommerens brugtvognssalg hos AutoProff, handelsplatformen for B2B brugtbiler. Her rapporterer han om høje salgsrater og stor handelsaktivitet.

“Det er en udbredt misforståelse, at markedet for brugte biler er stille i juli,” siger Vestergaard. “Historisk set er brugtbilssalget i juli næsten på niveau med juni, og det samme har vi set i år.” Ifølge AutoProff, har juli 2024 oplevet en betragtelig fremgang i salget sammenlignet med det samlede salg i juli sidste år.

Så den samlede konklusion på redaktionen for AutoNews Business, er at Danmarks bilforhandlere rider stormen af i Norden!

Her kan du læse AutoNews Business artikel om den svenske konkurs tsunami for svenske bilforhandlere klik her: Konkurs Tsunami på 108 bilforhandlere i første halvår

Her kan du læse artiklen om en af Norges største bilforhandlere der er gået konkurs klik her: https://autonewsbusiness.dk/en-af-norges-stoerste-bilforhandlere-er-gaaet-konkurs/

About Author