X

Båltale i Brande: Forandring er blevet vores tro følgesvend i autobranchen

AutoNews Business er idag torsdag den 26. september 2024 taget til AutoBranchen Danmarks årsmøde på RemisenBrande, hvor over 300 gæster bestående af bilforhandlere, leverandører, uddannelsessteder etc., deltager fra hele landet.

Årsmødet blev åbnet af administrerende direktør Gitte Seeberg fra AutoBranchen Danmark, som med sin tale satte fokus på de store forandringer, der præger autobranchen. En dag som for mange i branchen er et af årets højdepunkter, og Seeberg beskrev det som en mulighed for at træde ud af hverdagens travlhed og lade sig inspirere af både velkendte ansigter og nye forbindelser.

“Forandring er blevet vores tro følgesvend i autobranchen,” understregede hun og pegede på de udfordringer, der har ramt branchen – fra svingende priser til den stigende betydning af elbiler og de fortsatte konsolideringer i sektoren.

Branchen er under pres fra flere sider kunne Gitte Seeberg berette, samtidig med at hun oplyste, hvordan presset fra både bilimportører og forsikringsselskaber har nået et niveau, hvor mange forhandlere og værksteder kæmper for at bevare en sund forretning. Hun lagde vægt på det, hun kaldte et brud på “branchekontrakten”, hvor flere importører og forsikringsselskaber ikke lever op til de værdier, som branchen historisk set har bygget på.

Seeberg fremhævede særligt K.W. Bruun-koncernen som et eksempel på en forretningsmodel, der ifølge hende er med til at udfordre balancen mellem importører og forhandlere.

Med stigende krav og til tider hårde metoder fra importørernes side, står mange bilforhandlere i en presset situation. Hun appellerede derfor til en genetablering af branchen baseret på gensidig respekt og samarbejde.

Fokus på fremtiden og nye tendenser På trods af de udfordringer, som branchen står overfor, opfordrede Seeberg deltagerne til at se fremad og fokusere på de muligheder, der opstår med udviklingen af elbiler, leasing og kunstig intelligens.

“Der er mange forandringer i gang, og vi skal være klar til at gribe dem,” lød opfordringen.

Med et veltilrettelagt program og oplæg fra brancheeksperter, var der både tid til netværk og dybdegående drøftelser om fremtiden for autobranchen.

Årsmødet viste tydeligt, at AutoBranchen Danmark arbejder hårdt for at sikre gode vilkår for sine medlemmer, også i en tid præget af forandring.

About Author